Om oss

Varför ska du skaffa hund?

Frågan i rubriken kan ställas på två olika sätt. Varför ska du skaffa hund? Du ska göra det av den enkla anledningen att en hund kommer att förändra ditt liv till det bättre. Du får en trofast vän som alltid ställer upp. Oavsett vad som händer på jobbet, i kärlekslivet eller i vardagen så kommer du att mötas av en viftande svans och en individ som älskar att se dig komma in genom dörren. Utöver detta så kommer du även att få gratis motion, du kommer att få sällskap och du kommer att få en relation där du och din hund utvecklas tillsammans. Hunden blir din bästa vän.

Varför ska du skaffa hund – del två? Den här frågan ställs mer allvarligt och vänder sig till de som funderar på att skaffa hund, men som egentligen inte alls passar som hundägare. Detta är inget personligt påhopp, det handlar mer om att en hund är något som kräver extremt många uppoffringar och där man som ägare måste vara beredd på att ta ansvar under hela hundens livstid. Det är inget man gör för stunden.

Man måste även tänka framåt. Att hunden passar in i vardagslivet just nu innebär inte att den gör det om några år. Vad händer om du skaffar familj, vad händer om du byter jobb eller flyttar till en annan stad? Du kan exempelvis glömma de där spontana resorna, utekvällarna eller andra roliga saker som du normalt brukar uppskatta. Därför måste även den frågan få utrymme och den måste fler ställa sig. Man bör skaffa hund enbart om alla bitar verkligen klaffar i varandra.

Vi som skriver här är vana hund- och djurägare som alltid ser till djurets bästa. Vi vill förmedla vår kunskap vidare och ge dig som läsare mer kött på benen. Du ska läsa en text och känna att den verkligen har gett dig något att testa i vardagen. Vi hoppas att den här sidan verkligen får dig att se det unika som finns i det djur du äger och att du kan utveckla relationen genom att bli en bättre ägare. Välkommen!